Om Solterassen

Bostadsrättsföreningen Solterrassen grundades 2018. Byggnaden består av 42 unika och moderna lägenheter med en industriell prägel och hållbarhet i fokus. De stora glaspartierna ger utsikt mot grönska och himmel, medan generösa balkonger och privata takterrasser bidrar till massor av sol, bara några steg från vardagsrummen.
Lägenheterna tillsammans med den stora och gemensamma terrassen ramar in en grönskande innergård. Den lummiga terrassen är placerad på garaget med pergolas, odlingslådor och planteringar. En plats som utformats med samma omsorg som själva boendet- med gedigna materialval och väl genomtänkta planteringar.

I huset finns gott om förråd samt en övernattningslägenhet för familj och vänner på besök.

Lägenheterna

I Brf Solterrassen hittar du bostäder i varierande storlekar – från exklusiva och rymliga terrassvåningar till luftiga lägenheter och välplanerade ettor. Bostäderna har egen balkong eller terrass i sydvästläge som blir en del av lägenhetens interiör, gränserna mellan ute och inne flyter ihop.

Lägenheterna är ljusa och trivsamma och uppfyller dagens krav på ett modernt boende. Flera lägenheter har stora ateljéfönster som ger härlig karaktär åt bostaden. Med en stilfullt designad ljussättning blir också gården och gatan utanför tryggare och trivsammare under kvällstid.

Lägenhetstyp och antal

1 rum och kök 3 antal
2 rum och kök 18 antal
3 rum och kök 13 antal
4 rum och kök 8 antal

Svanenmärkt

Hållbarhet har varit ett ledord i skapandeprocessen och tonvikten har legat på tidlösa material som tegel, betong och trä. Materialen är i stort sett underhållsfria och åldras med vacker patina under årens lopp. Våra hem i Solterrassen är Svanenmärkta, vilket gör att vi som bor här räddar världen lite grann varje dag. Energiförbrukningen är låg, materialen noga utvalda vilket innebär att klimatpåverkan på så sätt är minimal.

Ytterligare exempel är den gröna innergården för rekreation och biologisk mångfald, solceller på taken, snålspolande kranar, odlingsmöjligheter och miljövänliga vitvaror.

Vi återvinner även värmen från den utgående ventilationsluften, för att hålla nere uppvärmningskostnaderna. För oss är det viktigt att vara med och bygga ett grönare samhälle.

Närområdet

Här på Teg (på rätt sida av älven) har Brf Solterrassen växt fram, ett nytt kvarter i en stadsdel som ligger oss varmt om hjärtat. Närheten till natur, bad och promenadstråk samsas med den korta vägen över bron till stadens utbud. Att bo på Solterrassen innebär en spontan livsstil där en vardagskväll eller helg inte kräver allt för mycket planering.

Kollektivtrafiken är väl utbyggd och i omgivningarna finns matbutiker, gym, apotek, konditori, ishall och vårdcentral. Nya handelsområdet Söderslätt ligger på bekvämt avstånd med bra kommunikation och förbindelser.